Over de Techkoningin

Er zijn te weinig vrouwen in tech, dat weten we ondertussen wel. We worden in de media, in boeken en in het dagelijks leven doodgegooid met het feit dat er nu eenmaal weinig vrouwen werken in de techniek. En dat komt dan ook nog omdat techniek niet aantrekkelijk is voor vrouwen, het is een mannending.

Wat een dikke onzin natuurlijk. Dat weet jij, dat weet ik en het wordt tijd dat de rest van de wereld dat ook leert!

Techniek is een middel om je doel te bereiken: of dat nu een nieuwe website is, je airco op wifi leren gebruiken of eindelijk met Google Home om kunnen gaan. Ja, zelfs AI-bots zoals ChatGPT zijn een middel om je doel te bereiken. En dat is juist waar wij jou mee helpen.

Dit doen we door middel van blogposts en 1-op-1 trajecten.

Techniek is overal om ons heen

Tech is niet alleen de code die ervoor zorgt dat je een website kan laden: techniek is ook snappen hoe je het meeste haalt uit apparaten. Het is leren hoe je als ouder je kind online kan laten, zonder dat je tien-nul achterstaat, omdat je kind veel sneller is in alles snappen. Het is je boormachine pakken en dat schilderij ophangen wat al zo lang tegen de muur staat. Het is snappen waarom jij soms een andere versie van een website ziet dan je webbouwer. Het is zoveel meer.

De Techkoningin is een bedrijf dat zich richt op het bevorderen van de technische kennis en vaardigheden van vrouwen. Onze missie is vrouwen te helpen hun doelen te bereiken door middel van technologie. Dit doen we door middel van blogposts, 1-op-1 trajecten en trainingen.

De Techkoningin is in 2020 opgericht door Caroline Geven, software developer die, hoe cliché ook, in haar jeugd het liefst op haar zolderkamer achter haar computer zat. Haar kamer kwam ze af toen ze haar desktop voor een laptop ruilde. Dat betekende niet dat ze haar schermtijd verminderde. In tegendeel.

Ze studeerde Informatica en rondde in 2013 haar studie af. Na diverse jaren gewerkt te hebben als software developer, verruilde ze in 2019 haar baan voor het ondernemerschap en niet veel later ontstond De Techkoningin. Ondertussen bestaat het team uit 7 ‘techkoninginnen’, die elk hun eigen expertise hebben.