Training WordPress de Baas

Jouw website is in deze tijd enorm belangrijk. Je verdient er je geld mee, haalt klussen binnen en bereikt je publiek. De kennis en vaardigheden op het gebied van WordPress zijn cruciaal om jezelf te onderscheiden en succes te bereiken.

WordPress is de populairste software in de wereld om websites te maken. Met de training WordPress de Baas leer jij alles wat jij nodig hebt om je werk nog beter te doen.

De WordPress de Baas training is een cursus van 9 modules die jou leert jouw website en blog te verbeteren, te onderhouden en op te zetten.

In 9 modules leer jij alles wat je moet weten om jouw website verder te ontwikkelen.

wordpress training voor vrouwen begrijpelijk
Training WordPress de Baas 4

Alle tarieven genoemd op deze pagina zijn exclusief 21% BTW tenzij anders vermeld.

Dit leer je tijdens de training

De training bestaat uit 9 modules waarin jij een goede technische basis legt om verder te gaan.

Dit zit erbij in!

Module 1: Hoe is WordPress opgebouwd?

Je leert hoe WordPress in elkaar zit zodat je de basis goed te pakken hebt. Waar bestaat WordPress uit? Waarom is het zo populair? Hoezo kun je het modulair opbouwen? En nog veel meer!

Module 2: WordPress installeren

WordPress bestaat uit verschillende onderdelen. Je installeert dit op je hosting omgeving. Hoe je dit doet, leer je uiteraard ook!

Module 3: Zo werken page builders

Page builders gebruik je om je pagina’s op te bouwen: je plaatst teksten, afbeeldingen, knoppen en meer!

In deze module leer je wat page builders zijn en leer je hoe je Divi en Gutenberg gebruikt. Met de kennis die je hier op doet, kun je ook andere page builders leren gebruiken!

Module 4: Uitgebreide pagina’s maken vanaf een template

Nu gaan we de praktijk in! Veel pagebuilders hebben templates voor bijvoorbeeld een sales page, een blogpagina of iets anders. We gaan aan de slag met een template en maken ons deze helemaal eigen. Welke opties zie je en hoe pas je deze aan? Hoe verplaats je elementen? Hierbij letten we juist ook op hoe het op mobiel, tablet én desktop eruitziet!

Module 5: Uitgebreide pagina’s maken zonder template

Vanaf een template iets maken is stap 1, maar iets zelf maken vanaf scratch is nog veel leuker. Dat gaan we in deze module doen. Stap voor stap leer je voor jouw pagebuilder hoe je een uitgebreide pagina maakt zonder vooraf gedefinieerde template van de pagebuilder.

Module 6: Plugins voor de juiste toepassingen gebruiken

Er zijn miljoenen plugins voor WordPress. In de eerste module heb je al geleerd wat plugins zijn, in deze module leer je hoe je de juiste plugins kunt selecteren voor de juiste taak en hoe je ze gebruikt.

We gaan aan de slag met de belangrijkste WordPress-plugins en je krijgt een stappenplan hoe je de kennis toepast voor welke plugin dan ook.

Module 7: Werken met verschillende plugins en systemen binnen WordPress

Hoe leer je een systeem of plugin zo snel mogelijk kennen? Daar gaan we deze module mee aan de slag!

Zo wil jij niet je complete website uit het raam gooien om terug te gaan naar een oplossing uit begin jaren 2000.

Module 8: SEO Basis

Zoekmachineoptimalisatie is hartstikke belangrijk. In deze module leer je hoe je alles in orde maakt voor Google. Wat is Google Search Console? Wat is een sitemap? Wat is Structured Data?

Welke SEO plugins zijn er en wat doen ze eigenlijk? Na deze module weet jij al meer dan 90% van de ondernemers online, geloof me maar!

Module 9: Technisch support en onderhoud

De ene website is de andere niet. Als jij ondersteuning aan anderen levert, zul je naast je eigen website, ook de websites van je klanten updaten. Hoe leer je een systeem zo snel mogelijk kennen?

Daar gaan we deze module mee aan de slag zodat jij jezelf én jouw klanten op technisch gebied kan ondersteunen als je dat wil.

En wat gaat me dit allemaal kosten dan?

Als je een kleine(re) ondernemer bent die veel wil krijgen voor weinig geld, dan is dit toch wel te gek, of niet? Maar we snappen ook dat je kijkt naar het kostenplaatje! Daarom houden we de prijzen laag. De training kost eenmalig € 279. Je kan in termijnen betalen.

Training WordPress de Baas

279,-

(337,59 incl BTW)

checklists voor WordPress
Training WordPress de Baas 5

Een volledige training in 9 weken

In 9 weken leer jij alles wat jij moet weten over WordPress.

Je leert hoe WordPress is opgebouwd, hoe je de vragen van jouw klanten kan beantwoorden, welke page builders er zijn én hoe je erin werkt en meer. Scroll naar onder om alle modules te vinden!

Een veilig besloten community

Wordt er iets niet behandeld in de training of heb je ondersteuning nodig? Dat kan! Onze community is voor jou onbeperkt toegankelijk en daar kun je al je vragen in droppen! En wel zo handig: je krijgt ook antwoord 😉

Elke twee maanden een Q&A

Jouw tempo kan heel snel zijn, maar het kan ook zijn dat je over een half jaar – of over een jaar – nog vragen hebt. Jij houdt voor altijd toegang tot de training én de Q&A’s. Elke twee maanden is er een Q&A speciaal voor jou als cursist. Je mag daar elke vraag stellen en we duiken er live dieper op in! Na de Q&A zal deze online worden gezet, zodat je hem altijd terug kan kijken.

Ook op je telefoon te volgen

Yes! De training én community kun je vanaf je computer volgen, maar ook via je telefoon of tablet via een app. Hoe chill is dat?!

Bonussen! Extra’s! Cadeautjes!

We zijn nog niet klaar. Regelmatig worden er nieuwe bonuslessen toegevoegd aan de training. Die ontstaan door de vragen die jullie stellen, of door leuke dingen die wij tegenkomen en waar jij eigenlijk écht vanaf zou moeten weten! De volgende bonuslessen kun je nu vinden in de training:

Dit zit erbij in!

Bonus 1: Het doel van elk bestand leren snappen

WordPress Core bestaat uit ontzettend veel bestanden en in Module 1 zijn we er een aantal doorgelopen. In deze bonus leer je hoe je erachter komt wat het doel is van elk bestand!

Bonus 2: Voorpagina veranderen

Je laatste blogs op de homepage of toch je te gek gave sales page? Met deze bonus leer je hoe je je homepage verandert.

Bonus 3: een testomgeving maken

Als je aan de slag wilt op je huidige WordPress-omgeving om het één en ander uit te proberen, maar je wil niet dat je bezoekers dit kunnen zien, dan is het handig om een testomgeving te hebben.

Bonus 4: Pagina’s dupliceren en aanpassen

Het kan zijn dat je een pagina wilt aanpassen die nu al live staat, maar je wilt niet dat de wijzigingen direct zichtbaar zijn. Als je het opslaat als concept, is de hele pagina niet meer bereikbaar. Dat is niet heel handig! Een nieuwe pagina maken kan, maar dan moet je alles stapje voor stapje met de hand kopiëren: wat een werk… Gelukkig is daar een andere methode voor!

Paul van der Wal fotografie Teckoning Hq 2.
Training WordPress de Baas 6

Wie is de Techkoningin?

De Techkoningin, dat ben ik! Caroline (spreek je uit als Keroolajn, op z’n Engels dus). Ik heb Informatica gestudeerd, ben WordPress-developer (jep, mijn code zit in jouw site 😉 ) en ik ben een lange tijd mega gefrustreerd geweest over de uitleg die mensen gaven over techniek.

Techniek is niet moeilijk. Het is net zo moeilijk als breien. Of waterverven. Of fietsen. Of nou ja, vul hier maar wat in. Het is niet speciaal ‘voor mannen’ (de eerste developers waren vrouwen) en het is al helemaal niet onmogelijk om te leren.

Naast dat ik met De Techkoningin ontzettend veel ondernemers help met hun techniek, leer ik mensen ook hoe ze hun eigen site kunnen onderhouden, hoe ze hun werkwijze kunnen automatiseren én hoe techniek leuk wordt.

Enkele vragen beantwoord:

Moet ik ondernemer zijn voor deze training?

Nee, dat hoeft niet per se! Als jij meer wilt leren over WordPress, dan ben je uiteraard van harte welkom! Let op: we focussen ons op WordPress!

Kan ik deze training zakelijk boeken?

Jep! Je krijgt na betaling direct een factuur met BTW-specificatie.

Kan ik in termijnen betalen?

Ook dat kan! Op de afrekenpagina kun je er ook voor kiezen om in twee of drie termijnen te betalen.

Wanneer begint de training?

De training is doorlopend. Dat betekent dat je kan instappen wanneer je wil en áltijd toegang houdt!

Wat gebeurt er als ik de training heb afgerond?

Je houdt toegang tot de training. Er worden elke keer nieuwe bonussen bijgevoegd, dus je leert elke keer iets nieuws. Je mag elke twee maanden mee blijven doen met de Q&A. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt de training geüpdatet en heb jij die toegang uiteraard ook. Vragen kun je altijd blijven stellen in de community!

Is de prijs inclusief of exclusief BTW?

De prijs is exclusief BTW.

Ik heb een andere vraag!

Mail ons op [email protected] en we helpen je verder!

Is de training erg technisch?

Ik snap dat je bang bent dat je wellicht een technische achtergrond nodig hebt om de training te volgen, maar dat hoeft absoluut niet! We gaan geen code schrijven én je hoeft geen technische achtergrond te hebben. Of je nu net bent begonnen met WordPress of al even onderweg bent: deze training is voor jou!