Wat levert dat 'stukjes tikken' eigenlijk op? - De Techkoningin

Wat levert dat ‘stukjes tikken’ eigenlijk op?

Wat levert bloggen op

Buitenstaanders zijn vaak nieuwsgierig wat bloggen ons oplevert. In dit artikel vertel ik welke 7 dingen we hier thuis aan bloggen overhouden (en nee, dat is dus niet alleen een leuke verdienste)!

De opbrengsten van bloggen

Het is volgens mij heel Hollands om wel supergraag te willen weten wat een ander nu precies krijgt voor zijn werk, maar er tegelijkertijd zelf heel krampachtig over te zwijgen. In het geval van een huisarts of vuilnisman is dat echter allemaal niet zo heel moeilijk te ontdekken. Je zoekt op internet een beetje naar een gemiddelde, doet een klein rekensommetje en weet niet veel later dat het op jaarbasis zo’n € 70.000 scheelt. Maar hoe zit dat met bloggen? Kan je echt spreken van een maandsalaris of fluctueert dat?

Wat levert bloggen ons echt op?

Let op: wat ik je vertel is natuurlijk volledig persoonsgebonden. Iemand anders met dezelfde bezoekersaantallen en betere onderhandelingsskills verdient misschien het dubbele en die ene blogger die maandelijks bijna 20.000 unieke bezoekers mag verwelkomen haalt er bijna niks uit. Maar dan heb je een indicatie of het lucratief het kan zijn. 

Nieuwe vriendschappen

Om maar met de deur in huis te vallen: ik had het meestal niet zo op vrouwenvriendschappen. Daarom hield ik het bij een vast groepje dat ik kende uit mijn middelbare schoolperiode en daar voegde zich in de loop van de jaren nog een enkeling aan toe. Daar bleef het wel een beetje bij. Ik ben volgens mij soms ook te bot en onbehouwen; eigenschappen waar de meesten niet tegen kunnen.

Maar toen ontmoette ik een aantal bloggers die precies zo bleken te zijn. De één is nog eerlijker (of soms zelfs botter, hoe je wil) dan de ander. Verfrissend! We lachen wat af, zeggen dingen tegen elkaar die je met bijna niemand anders bespreekt en leerden elkaar in korte tijd goed kennen. Wie had dat verwacht?

Een innige relatie met de postbezorger

Hoewel dat inmiddels minder is. Ik vraag veel minder artikelen aan, omdat ik me met Lotus Writings alleen nog wil richten op producten waar we écht iets aan hebben. Bovendien raakten de kinderen behoorlijk oververzadigd met al dat speelgoed. We vonden het niet langer verantwoord om ze te overladen met spullen. Bovendien moet je ze ook ergens laten, het huis is er ook een beetje klaar mee 😉

Hoe je aan die pakketjes komt? Soms doordat je ze aanvraagt bij een PR bureau, een andere keer krijg je ze spontaan opgestuurd.

Financiële vergoeding

Inmiddels verdien ik met mijn blog gemiddeld gezien een klein maandsalaris. Het wisselt wel per maand natuurlijk, maar toch is het prettig dat we meer financiële vrijheid hebben en kunnen sparen. Hoeveel het precies is? Ergens tussen de € 1.000,00 en € 2.000,00 per maand.

Tijdverdrijf

Ik kan slecht stil zitten. Toen ik alleen thuisblijfmoeder was, merkte ik dat ik uitdaging in mijn leven miste. Die bracht het bloggen met zich mee. Het is echt een stukje in mijn leven dat van mij is, waar ik mijn ziel en zaligheid in leg en mijn hersenen mee kan uitdagen. En intussen ben ik altijd aanwezig voor de kinderen om ze uit school te halen (en anders Ro wel). Ik vind dat echt een luxe!

Een nieuwe baan

Hoewel Ro me de vrijheid gaf thuis te zitten en bewust akkoord ging met samenleven op één salaris, voelde het voor mij niet goed om volledig afhankelijk te zijn en niet mijn eigen steentje bij te dragen. Dat is ook niet wat ik aan onze dochters wil meegeven. Hoewel het bloggen begon als hobby, ben ik blij dat ik er inmiddels mijn eigen bedrijf (bedrijven) van heb kunnen maken.

Bloggen opent deuren

Je komt als bloggers op plekken waar je anders nooit zou komen. Zo bezochten we afgelopen zomervakantie Hellendoorn, Julianatoren, Duinrell en de filmpremières van Instant Family, Atomic Blonde en de How to train a dragon 3. Verder mocht ik eens aanwezig zijn bij een heuse crashtest en de perspresentatie van de nieuwste Maxi-Cosi en ging ik naar Kreadoe in Utrecht. Erg uiteenlopend dus, maar vooral ook heel erg leuk.

Vierkante ogen

Tja, het is het leukste beroep van de wereld en ik zou niet meer zonder willen, maar sommige dagen breng je meer tijd door met je laptop dan met anderen. Dit zijn echt de dagen dat je precies weet wat de uitdrukking ‘vierkante ogen’ nu eigenlijk betekent.

Wat levert bloggen jou op? Heb je er bijvoorbeeld ook vrienden bij gekregen?