7 redenen om je eigen blog te beginnen - De Techkoningin

7 redenen om je eigen blog te beginnen

Je wil een eigen blog, maar…

Genoeg mensen willen wel starten met een eigen blog, maar hebben geen idee hoe en schuiven hun plannen voor zich uit. Tot nooit meer ziens? Misschien is het onzekerheid over je schrijfstijl, de angst dat je geen onderwerpen zal kunnen bedenken of het gevoel dat je niets toevoegt, maar ik vind het vooral zonde. Want waarom zou je het niet doen? In dit artikel geef ik 7 redenen waarom jij het ook waard bent om te starten met bloggen en wel vandaag!

Waarom je wél een eigen blog moet starten

Iedereen heeft een interessant verhaal

En nee, dit betekent niet dat iedereen jouw verhaal interessant vindt. Maar elk mens heeft een verhaal dat verteld mag worden. Misschien over je voorliefde voor postzegels, jullie gezinsperikelen of je backpack-avonturen. Wanneer je langer blogt, krijg je vanzelf een publiek dat blijft hangen omdat ze jouw verhaal willen lezen.

Schrijven is meters maken

Geen grote schrijver was in ooit het talent dat bestsellers schreef. Daarin groei je. Uiteraard heeft de één meer taalgevoel dan een ander, maar verhalen vertellen kunnen we allemaal. Goede verhalen vertellen leer je vanzelf. De enige weg daarnaartoe is meters maken. Blijven schrijven, maar ook lezen om te zien hoe anderen het aanpakken.

Mijn eerste blogs waren zeker geen pareltjes en wanneer ik ze teruglees zie ik genoeg verbeteringen. Maar ze brachten me tot waar ik nu ben. Dat kan jij ook.

Geen inspiratie? Onzin!

We kennen allemaal het gevoel wel van staren naar een leeg scherm en dat je uren moet peinzen over een nieuw onderwerp. Het is echter onzin om te stellen dat je helemaal geen inspiratie kunt vinden. Je kunt namelijk overal wel een onderwerp uithalen: nieuwsberichten, gesprekken met andere ouders, jullie rondrit door Paramaribo, dat ene recept dat je inmiddels helemaal naar jouw smaak hebt aangepast etc. Zoekt en gij zult vinden!

Het levert je heel veel op

Een vooroordeel over bloggers is dat ze alles krijgen. Nu kan ik je wat dat betreft meteen uit de droom helpen: dat is zeker niet zo. Wat je wel krijgt? Veel plezier, een hele fijne hobby die kan uitgroeien tot je beroep, je kan gelijkgestemden (en wellicht nieuwe vrienden) ontmoeten en leert van alles! De moeite waard om in het diepe te duiken!

Je kunt anderen helpen

Ook als hobbyist kun je expert zijn. Weet je van alles af van tuinieren? Of heb je een berg tips uit grootmoeders tijd meegekregen van je moeder? Deel je kennis met anderen. Het mooie van internet is dat je jouw wijsheid online kunt zetten.

Kleine toevoeging: wanneer je informatie gebruikt die afkomstig is uit een bestaande bron, vergeet die dan niet te vermelden (zowel online als offline). Ook ben ik geen voorstander van het verspreiden van semi-wetenschappelijke kennis die je niet volledig kunt verifiëren.

Authenticiteit

De blogwereld is redelijk (over)bevolkt. Je zou daarom het idee kunnen hebben dat je weinig authentieks meer toevoegt. Moet je als moeder het honderdste artikel schrijven over de musthaves in de kraamtijd? Of een artikel met spelletjes voor een babyshower? Je zou kunnen denken van niet. Maar vergeet niet dat iedereen een eigen kijk heeft op deze zaken. Misschien schrijft iedereen wel de top 10 leukste spelletjes, waarom zou jij dan niets schrijven over ‘Welke babyshower spelletjes niemand leuk vindt’? Stop er iets van jezelf in en je krijgt vanzelf succes!

Nieuwe klanten vinden

Misschien heb je een ontzettend mooi product, maar weten klanten je niet te vinden. In dat geval zou je een zakelijke blog kunnen overwegen. Wanneer je namelijk een webshop hebt met e-bikes is het lastig om in Google op te vallen. Per slot van rekening moet je concurreren met grote bedrijven als Stella. Via een slimme omweg kan je echter toch je potentiële doelgroep bereiken: schrijf blogs! Hierover vind je meer informatie in de categorie ‘Geld verdienen met bloggen’.

Kortom, redenen te over om wél te beginnen met je blog! Heb ik je overtuigd? Klik dan snel door naar het artikel over hoe je een eigen website bouwt in 11 stappen!

Blog jij al? Waarover?