Touchscreentafels en informatiezuilen: hier gebruik je ze voor!

het nut van een touch table

Eén van de leukste feelgoodmovies op Netflix, is Friends with Benefits met Justin Timberlake en Mila Kunis. In de openingsscène swipet Justin erg bedreven heen en weer om op een grote touch table aan het voltallige team te laten zien hoe slecht ze hun werk doen. De technerd in mij wil dus elke keer bij het zien van deze film, ook een touch table. Gewoon, omdat ik dan ook kan doen alsof ik een hipster start-up heb waar het geld overduidelijk gaat zitten in van alles en nog wat zoals hangmatten, banken, planten voor het ultieme urban jungle gevoel en dus een touch table. Oh wacht, dat kantoor heb ik al! Alleen de hipster start-up ben ik niet, want dat vind ik ruk. En die touch table heb ik nog niet. But a girl can dream, right?

Wat kun je doen met een touch table?

Een touch table en informatiezuil lijken in eerste instantie veel van elkaar weg te hebben. Beiden tonen informatie en op beiden draait uiteraard software. Toch nodigt een touch table meer uit tot interactie dan een informatiezuil. Een informatiezuil is doelgerichter. Met een touch table wordt samenwerken gestimuleerd. Denk aan bijvoorbeeld je team waarmee je overlegt over designs of nieuwe plannen. Niet meer met zijn allen ongemakkelijk om een bord aan de muur waarbij er altijd één persoon is die niets ziet omdat ze maar 1 meter 65 is, maar wel gek genoeg altijd achteraan eindigt. Of wat dacht je van interactieve spellen om kinderen meer te leren over geschiedenis? Dit is een perfecte toevoeging in bijvoorbeeld een museum. Kinderen willen dolgraag leren, het ligt alleen aan de manier waarop we het aanbieden, of ze het onthouden of niet. En of ze er interese in hebben.

Daarnaast kan je op touch tables plattegronden laten zien en zijn de touch tables zo gebouwd dat ze langdurig meegaan. Een stuk duurzamer dan een simpele tablet dus!

nuttig touch table wat is het
Touchscreentafels en informatiezuilen: hier gebruik je ze voor! 4

Wat is een informatiezuil?

Een informatiezuil is ontzettend handig om boodschappen over te brengen op je publiek. Denk aan het bestellen van eten bij de MacDonald’s of een intranet voor je werknemers die in de keuken staan. Zelf heb ik jarenlang met veel plezier bij de Smullers gewerkt (op het treinstation ja!) en daar maakten wij ook gebruik van een informatiezuil intern. Het voordeel hiervan was dat ik alle procedures kon opzoeken: van het maken van een hamburger tot aan de schoonmaakregels en ander belangrijk nieuws. Het zorgt voor uniformiteit en een centraal punt waar je informatie kan aanpassen.

Je kan infozuilen voor ontzettend veel dingen inzetten. Ben je betrokken bij een museum of bij een vereniging? Dan kun je een infozuil prima inzetten als plek voor meer informatie óf als donatiemogelijkheid. Je kan het ook in een hotel gebruiken als de plek waar je centraal dingen kan regelen: denk aan informatie bijboeken voor een kamer of het bestellen van een taxi. Dat laatste was handig geweest toen ik in Italië was en de baliemedewerkster maar niet begreep waarom ik een taxi wilde en hoe laat. Een informatiezuil zet echt aan tot actie en kan ingezet worden voor elk doeleinde.

informatiezuil wat is het
Touchscreentafels en informatiezuilen: hier gebruik je ze voor! 5

Waarom ook jij een touch table of informatiezuil nodig hebt

Oké, we kunnen het er lang en kort over hebben. Wellicht heb jij binnen je bedrijf weinig reden om nu, middenin een pandemie, een touch table neer te zetten. Net zoals ik, zie jij je collega’s waarschijnlijk ook niet, tenzij je in een snackbar werkt waar je dus bestellingen op je informatiezuil afleest. Maakt niet uit, er zijn nog een triljoen redenen te bedenken waarom je prima een touch table of informatiezuil op je verlanglijstje kan zetten. We delen er hier 7.

  1. Omdat ook jij een hippe startup vibe wil uitstralen, ook al zit je in een net afgewerkt kantoorpand in de Betuwe.
  2. Omdat je nu eenmaal overleg wilt plegen met je team over hoe je website óf de website van je klant, eruit moet komen te zien. Het voordeel van een touch table of informatiezuil? Dit doe je op afstand. Op anderhalvemeter dus. Niets met zijn allen op een minischerm kijken óf kreunen dat je geen verbinding krijgt met die veel te dure tv die de helft van de tijd toch niet aanstaat, omdat er toch nooit een klap op tv is.
  3. Omdat er ook kinder touch tables zijn en je nu met het thuisonderwijs je kind bezig wil houden, maar ook educatief verantwoord bezig wil zijn. “Ik heb voor mijn kroost een interactieve touch table besteld, zodat ze hun educatieve ontwikkeling thuis kunnen voortzetten terwijl de lockdown in alle hevigheid buiten woedt”. Dat er ook Netflix op kan, maakt niet uit.
  4. Je bent altijd je desinfectiegel kwijt omdat het te klein is, of omdat je hond aan de wandel gaat met het flesje pure alcohol. We snappen dat je wil dat je minder uitgelaten wordt, omdat dat het enige is wat je baasje nog kan doen, maar dit is niet de oplossing. Wat wel de oplossing is voor je missende desinfectiegel: een infozuil met desinfectiegel. Kan niemand ooit nog tegen je zeggen dat ze geen schone handen hebben.
  5. Op je bruiloft als selfiezuil. Stel, je hebt een feestje, dan kun je een aantal dingen doen: of je laat iedereen zich in een fotohokje proppen waarbij we allemaal weten dat je nevernooitniet 1,5 meter afstand kan houden van elkaar, of je zet een selfiezuil neer waar mensen op gepaste afstand een foto kunnen maken. Uiteraard binnen alle regels.
  6. Moe van sociaal contact? Het maakt niet uit dat je nog steeds 1 bezoeker mag ontvangen, soms wil je niet eens praten met je huisgenoten. Al helemaal niet als ze vier jaar zijn en hun mond niet kunnen houden over Pieter Konijn en wortelsoep en als ik nog één keer hoor dat ik wortelsoep moet maken vanavond dan eten we voor straf de rest van de maand friet en of je het opeet, zie ik eruit alsof het hier een hotel is? Dan zou de keuken namelijk dicht zijn. Hartstikke dicht. Adem in, adem uit. Speciaal voor jou is daar de Stop & Go zuil. Die is lekker rood als je moet wachten omdat er iemand aankomt en je dus afstand moet houden. Graag gedaan, moeders van Nederland.
  7. Ben je het zat dat je nooit weet welk spel je moet spelen? Zet een touch table neer in je woonkamer en ga er gezamenlijk omheen zitten. Zo kun je samen spellen spelen en heb je ook geen bergen en bergen aan opslag meer nodig voor je bordspellen.

Zijn de bovenste nog net niet helemaal overtuigend genoeg? Weet dan dat een techliefhebber geen reden nodig heeft om iets te kopen. “Omdat ik het wil” is al goed genoeg. En anders heb je deze nog: “Ik heb een techblog waar ik dingen voor test” of “Ik test weleens iets technisch op Instagram” of “Hee, dit is leuk voor een vlog die ik waarschijnlijk nooit ga monteren, maar wel leuk bedacht, dan moet ik het toch in huis hebben” of “Ik heb alles al wat ik wil, maar dit heb ik nog niet, dus ik wil het” et cetera. Kortom, welke reden je ook bedenkt om er één te willen: wij staan erachter.

One thought on “Touchscreentafels en informatiezuilen: hier gebruik je ze voor!

  • where to buy cialis online With a bang, Rogge s mount was smashed into meat sauce, Fatty s movements are extremely agile, while dodging the frantic attacks of Anger Rock from left to right, he desperately stopped taking my blood pressure medicine makes a wish to Fengyue in his heart

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *