Over De Techkoningin

Alles over dé Techkoningin en haar geweldige team.

Nerds. Dat is hoe de dames van De Techkoningin omschreven kunnen worden. Betere woorden zijn: experts, ondernemers, eigenwijs, doorzetters en voor zoveel mogelijk automatisering gaan. De Techkoningin helpt jou het meest uit je leven te halen. Hoe? Door middel van blog posts over tech en lifestyle, boekentips rondom zelfontwikkeling, trainingen én 1-op-1 projecten.

De Techkoningin bundelt kennis en liefde over alle zaken die jou als ondernemende vrouw helpen groeien. Nieuwsgierig geworden hoe wij jou kunnen helpen? Kijk vooral op onze pagina rondom samenwerkingen om te zien voor wie wij onder andere hebben gewerkt én te lezen wat ze over ons zeggen. Want wij kunnen onszelf wel een veer in onze reet steken, maar dat kunnen onze klanten natuurlijk veel beter!

Bezoek ons kasteel – eh kantoor

Geen Senseo, wel Dolce Gusto, thee, cola light, fruit en de geheime stash chocola van Caroline

De Techkoningin is gevestigd in Gouden Handen, een voormalig klooster opgericht begin twintigste eeuw. Wil je onze indrukwekkende collectie planten bewonderen? Onze glas-in-loodramen of wil je controleren of er echt een hangmat op ons kantoor staat? Dat kan! Je bent altijd welkom om langs te komen om te praten over wat we kunnen doen voor jou. Stuur ons even een berichtje via [email protected]! Je vindt ons op Emmerikseweg 19a, 7041 AV in ‘s-Heerenberg.

Over Caroline

oprichter, nerd en eigenwijs

“Weet je zeker dat je bij de opleiding Informatica moet zijn en niet bij Communicatie?”, “Wat praat jij lekker voor een programmeur” en “Weet je zeker dat je wel kan programmeren? Je bent een vrouw!” Ondertussen leg ik de opmerkingen naast me neer, weet ik dat ik goed ben in wat ik doe en doe ik dat als eigenaar van Techkoningin.

In 2013 behaalde ik mijn Informatica-diploma. Ik werkte voor verschillende softwarebedrijven, waaronder Thuisbezorgd.nl – graag gedaan, die pizza aan je deur – en Yoast, die van die SEO-plugin, die ja.

Naast mijn voorliefde voor software, houd ik ook ontzettend van schrijven. Zo onderhoud ik naast Techkoningin de blog Kaktussen.nl. Een website gericht op jonge moeders die net als ik, de kantjes er regelmatig vanaf lopen.

In mijn vrije tijd vind je me mopperend aan de keukentafel, omdat mijn peuter heeft bedacht dat ik weer iets van LEGO moet bouwen of probeer ik pixels in leven te houden in De Sims 4 (wie wist dat Simpeuters zo veeleisend waren?). Daarnaast ben ik pretparkfanaat: ik heb een abonnement op Attractiepark Slagharen en op Disneyland Parijs. Dat laatste stiekem omdat ik een crush heb op Aladdin en ik op een dag Doornroosje uit haar kasteel gooi en er zelf ga wonen.

Over Sylvana

marketeer die het liefst de hele dag koude koffie drinkt

sylvana

Herken je dat? Vrouw zijn, altijd perfecte focus (en lipstick), en succesvol zijn in alles wat je doet – Nee? Ik ook niet. Welkom bij de Techkoningin, een plek waar een chaoot als ik helemaal op haar plek zit.

Mijn naam is Sylvana, en ik ben (online) content marketeer bij de Techkoningin en Lifestylekoningin. Jouw aanspreekpunt rondom alles wat te maken heeft met bloggen.
Terwijl ik dit schrijf ben ik er nog steeds ondersteboven van. Ik kan nu gewoon met trots vertellen dat ik werk als binnen het gezelligste team, bij het leukste bedrijf in de Achterhoek.

Ik ben in 2010 afgestudeerd als fotograaf, in 2015 als grafisch vormgever en op dit moment ben ik bezig met het laatste half jaar van mijn hbo-studie Communication & Media (aan de HAN) met een minor in PR & Media Relaties. Tijdens mijn studie(s) heb ik o.a. veel kennis opgedaan op het gebied van grafische vormgeving, communicatie, (content) marketing, en social media management.

In mijn vrije tijd schrijf ik graag blogs terwijl ik liters ijskoffie wegdrink (“ik kan echt wel zonder!” roep ik, terwijl ik een nieuwe Starbucks uit de koelkast graai), ben ik een echte game nerd (horror games op de Playstation, whoop!), lig ik op de bank met een boek, of een filmpje te kijken met de kat op schoot.

Over Floor

nerd met een passie voor techniek én cosplay

Hoe lastig is het om na het behalen van een middelbare school diploma te kiezen wat je gaat doen met de rest van je leven? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat ik wilde doen. Er waren twee dingen die ik zeker wist. Eén. Ik ben een nerd, and proud of it. Twee. Ik ben dol op techniek. Maar daar hield het dan ook wel mee op. Maar eigenlijk was dat alles wat ik nodig had.

Ik studeer nu anderhalf jaar informatica op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met het profiel web-development.


En gelukkig kan ik nu zeggen dat ik mijn passie heb gevonden! Hier kan ik mijn creativiteit op de vrije loop laten, én leer ik hoe ik technisch een goede website in elkaar zet.

Naast werk en studeren ben ik ook een part-time Disney prinses! Ja, dat lees je goed. Je ziet me geregeld op evenementen cosplayen als jouw favoriete game of film karakter. Ga ik helemaal op in mijn rol? Geen zorgen, dat is niet heel vreemd. Ik ben namelijk ook lid van Vers toneel in ‘s-Heerenberg. Ik hang nu dus voornamelijk de dramaqueen uit op het podium en minder in mijn dagelijks leven. 😉

floor

Over Samantha

creatieve front-end developer die niet stil kan zitten

“Hoe bedoel je, je bent front-end developer maar je schrijft geen javascript?” of “Kun je niet beter op de marketingafdeling werken, dat past vast beter bij je!”. Veelgehoorde opmerkingen die ik het afgelopen decennium helaas regelmatig te horen kreeg.
Gelukkig zit ik bij de Techkoningin wél lekker op mijn plek en kan ik doen waar ik goed in ben: ervoor zorgen dat de websites van onze klanten knallen op elk apparaat.

In de jaren dat ik webdevelopment doe, heb ik gelukkig ook veel leuke dingen meegemaakt. Mijn loopbaan begon in 2013 nadat ik mijn hbo-diploma Communicatie


en Multimedia Design behaalde (waar ik Caroline leerde kennen). Sinds die tijd heb ik aan diverse gave opdrachten gewerkt voor veel leuke bedrijven zoals Volkswagen, Renault, Zorginstituut Nederland, Tweakers, Nationale Vacaturebank en Lytho.

Naast mijn liefde voor kleurtjes en vormen op het web heb ik ook liefde voor bewegen. Ik kan namelijk heel slecht stil zitten. Dus vermaak ik mezelf met turnen (lesgeven én zelf sporten), skiën en snowboarden en lig ik elke week in het zwembad om te FloatFitten.
De liefde voor wintersport deel ik trouwens met mijn man, met wie ik samen met onze twee katten in de randstad woon.

Over Siobhan

expert in Googlen

Siobhan? Siobhan! Dat is een Ierse naam. De uitspraak is een combi van shuffle en sifon (dat ding onder de wasbak): sjevon. Ik ben half Engels, vandaar! Tijdens de eerste lockdown ben ik bevallen van een superlieve, -mooie en -slimme dochter. Samen met mijn man en ons vrolijke hondje woon ik in Nijmegen.

Ik ben contentmanager en eigenlijk altijd online. Ik ben ook een Google-moeder. Ik zoek de hele dag door van alles op, zeker met betrekking tot de kleine. Daarbij stuit ik nogal eens op curieuze dingen, maar vaak mis ik vooral ook informatie.


Of heldere informatie. Dan heb ik een hele pagina gelezen en weet ik het antwoord nog niet.
Omdat ik het superleuk vind om te schrijven heb ik me bij het team van Lifestylekoningin gevoegd. Hopelijk gaan jullie wat hebben aan mijn online zoektochten en de informatie die ik daarin bijeen sprokkel. Maar vooral: hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen. Ik vind het in elk geval leuk om te schrijven en dat kan ik op deze manier regelmatig doen. Win-win!

Win-win-win trouwens, want het Lifestylekoninginteam bestaat uit hele toffe, slimme en aardige vrouwen. Yay!

Over Cassandra

content creative & online sidekick

“Bloggen is dood, waarom doe je dat eigenlijk nog?” Terwijl deze opmerking regelmatig de revue passeert, maak ik het tegendeel waar. In 2015 studeerde ik af als Office Manager, met een premature baby op mijn arm. Hoe dan?! Nou daar was een goede planning, structuur en mijn prins op de witte scooter voor nodig om voor elkaar te boksen. Maar I did it. Want heb ik een doel voor ogen, dan bijt ik mij daarin vast en zorg ik dat ik ze haal. The Sky Has No Limit! Overachiever & gestructureerde chaoot zijn dan ook mijn nicknames.

Ik zorg voor ijzersterke content in de vorm van blogs op Lifestylekoningin, met als doel te verbinden met de lezers en hoger te ranken in Google. Ik hoor je denken: wat een workaholic die Cass. Klopt! Maar ondernemen doe ik altijd comfortabel, met witte sneakers aan mijn voeten. En wanneer ik niet bezig met werken, ontspan ik door de nodige bingedates met Netflix onder het genot van eten. Of ik zit te kleuren óf ik gooi mijn interieur weer eens helemaal om. Maak mij alsjeblieft wakker voor ramen, carpaccio of nacho’s. Witte bon bon bloc mag ook! Samen met mijn Koning en onze ondeugende prinses wonen we samen in het Gooi van het Noorden, ook wel bekend als party place Project X.

Over Brenda

VA die de puntjes op de i zet

Ik ben Brenda en woon in Zwolle samen met mijn 3 mannen. Paul (mijn echtgenoot en fotograaf ondernemer), Maes (oudste zoon) en Roof (jongste zoon). Oh en onze jeweetwel kater Mike. Een vol mannenhuishouden dus. 

Ik ben nu zo’n 2,5 jaar als VA bezig en vind het echt fantastisch! Ik vind het het ideale beroep! Ik richt mij voornamelijk op Officemanagement. Het regelen en het administratieve vind ik het leukste om te doen! Dit doe ik dus ook voor De Techkoningin. Als ondernemer ondernemers helpen is echt een plus!


Een druk leven zou je kunnen denken. En dat klopt. Maar ik krijg nergens meer energie van dan van mensen (ondernemers in dit geval) te helpen. Samen de puntjes op de i en groeien maar!

Ontspannen doe ik door lekker te Netflixen (hear hear voor de YA fangirls onder ons!), te lezen (zelfde genre als Netflix), erop uit te gaan met vrienden, te dansen met mij kinderen en heel veel en heel hard te lachen. Logischerwijs ben ik in al die dingen ook erg bedreven. 😉

Over Simone

technische matchmaker, koppelt geen mensen maar systemen

“Je wordt toch geen assistent als je Universiteit hebt gedaan?” of “Ga je nu je goede baan opgeven en kiezen voor de onzekerheid van freelancen, je hebt toch twee kleine kinderen?!”.

Dit waren geen opmerkingen van anderen toen ik voor mijzelf begon, maar puur mijn eigen beperkende overtuigingen.  Ik had een prima baan als projectmanager bij een stichting, paste helemaal bij mijn opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen (ik mag mijzelf zelfs ingenieur noemen!) en ging zelfs regelmatig naar Afrika om ontwikkelingsprojecten te bekijken.

Ondertussen was ik wel altijd bezig om te kijken welke systemen onze afdeling nog efficiënter konden maken en als ik ze dan ook nog aan elkaar kon koppelen was ik helemaal gelukkig.

Ik werk sinds eind 2019 met veel plezier als technische virtual assistant (nog steeds een hekel aan die term) voor met name coaches en trainers. Ik help ze met online techniek en dan met name het inrichten en koppelen van systemen. En dit is precies wat ik ook in team Techkoningin doe!

In mijn vrije tijd knutsel ik graag met mijn twee dochters, leer ik mijzelf pianospelen en probeer ik steeds wat meer uit mijn comfortzone te gaan. Volgende project: winterkamperen met de family in een Tipi 🥶