Over De Techkoningin

Paul van der Wal fotografie Teckoning Hq 2.
Over De Techkoningin 10

Nerds. Dat is hoe de dames van De Techkoningin omschreven kunnen worden. Betere woorden zijn: experts, ondernemers, eigenwijs, doorzetters en voor zoveel mogelijk automatisering gaan. De Techkoningin helpt jou het meest uit je leven te halen. Hoe? Door middel van blog posts over tech en lifestyle, boekentips rondom zelfontwikkeling, trainingen én 1-op-1 projecten.

De Techkoningin bundelt kennis en liefde over alle zaken die jou als ondernemende vrouw helpen groeien. Nieuwsgierig geworden hoe wij jou kunnen helpen? Kijk vooral op onze pagina rondom samenwerkingen om te zien voor wie wij onder andere hebben gewerkt én te lezen wat ze over ons zeggen. Want wij kunnen onszelf wel een veer in onze reet steken, maar dat kunnen onze klanten natuurlijk veel beter!

Bezoek ons kasteel – eh kantoor

Geen Senseo, wel Dolce Gusto, thee, cola light, fruit en de geheime stash chocola van Caroline

De Techkoningin is gevestigd in Gouden Handen, een voormalig klooster opgericht begin twintigste eeuw. Wil je onze indrukwekkende collectie planten bewonderen? Onze glas-in-loodramen of wil je controleren of er echt een hangmat op ons kantoor staat? Dat kan! Je bent altijd welkom om langs te komen om te praten over wat we kunnen doen voor jou. Stuur ons even een berichtje via [email protected]! Je vindt ons op Emmerikseweg 19a, 7041 AV in ‘s-Heerenberg.

Over Caroline

oprichter, nerd en eigenwijs

“Weet je zeker dat je bij de opleiding Informatica moet zijn en niet bij Communicatie?”, “Wat praat jij lekker voor een programmeur” en “Weet je zeker dat je wel kan programmeren? Je bent een vrouw!” Ondertussen leg ik de opmerkingen naast me neer, weet ik dat ik goed ben in wat ik doe en doe ik dat als eigenaar van Techkoningin.

In 2013 behaalde ik mijn Informatica-diploma. Ik werkte voor verschillende softwarebedrijven, waaronder Thuisbezorgd.nl – graag gedaan, die pizza aan je deur – en Yoast, die van die SEO-plugin, die ja.

Naast mijn voorliefde voor software, houd ik ook ontzettend van schrijven. Zo onderhoud ik naast Techkoningin de blog Kaktussen.nl. Een website gericht op jonge moeders die net als ik, de kantjes er regelmatig vanaf lopen.

In mijn vrije tijd vind je me mopperend aan de keukentafel, omdat mijn peuter heeft bedacht dat ik weer iets van LEGO moet bouwen of probeer ik pixels in leven te houden in De Sims 4 (wie wist dat Simpeuters zo veeleisend waren?). Daarnaast ben ik pretparkfanaat: ik heb een abonnement op Attractiepark Slagharen en op Disneyland Parijs. Dat laatste stiekem omdat ik een crush heb op Aladdin en ik op een dag Doornroosje uit haar kasteel gooi en er zelf ga wonen.

Caroline Geven developer profielfoto
Over De Techkoningin 11

Over Samantha

creatieve front-end developer die niet stil kan zitten

samantha
Over De Techkoningin 12

“Hoe bedoel je, je bent front-end developer maar je schrijft geen javascript?” of “Kun je niet beter op de marketingafdeling werken, dat past vast beter bij je!”. Veelgehoorde opmerkingen die ik het afgelopen decennium helaas regelmatig te horen kreeg.
Gelukkig zit ik bij de Techkoningin wél lekker op mijn plek en kan ik doen waar ik goed in ben: ervoor zorgen dat de websites van onze klanten knallen op elk apparaat.

In de jaren dat ik webdevelopment doe, heb ik gelukkig ook veel leuke dingen meegemaakt. Mijn loopbaan begon in 2013 nadat ik mijn hbo-diploma Communicatie


en Multimedia Design behaalde (waar ik Caroline leerde kennen). Sinds die tijd heb ik aan diverse gave opdrachten gewerkt voor veel leuke bedrijven zoals Volkswagen, Renault, Zorginstituut Nederland, Tweakers, Nationale Vacaturebank en Lytho.

Naast mijn liefde voor kleurtjes en vormen op het web heb ik ook liefde voor bewegen. Ik kan namelijk heel slecht stil zitten. Dus vermaak ik mezelf met turnen (lesgeven én zelf sporten), skiën en snowboarden en lig ik elke week in het zwembad om te FloatFitten.
De liefde voor wintersport deel ik trouwens met mijn man, met wie ik samen met onze twee katten in de randstad woon.

Over Floor

nerd met een passie voor techniek én cosplay

Hoe lastig is het om na het behalen van een middelbare school diploma te kiezen wat je gaat doen met de rest van je leven? Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik geen idee had wat ik wilde doen. Er waren twee dingen die ik zeker wist. Eén. Ik ben een nerd, and proud of it. Twee. Ik ben dol op techniek. Maar daar hield het dan ook wel mee op. Maar eigenlijk was dat alles wat ik nodig had.

Ik studeer nu anderhalf jaar informatica op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, met het profiel web-development.


En gelukkig kan ik nu zeggen dat ik mijn passie heb gevonden! Hier kan ik mijn creativiteit op de vrije loop laten, én leer ik hoe ik technisch een goede website in elkaar zet.

Naast werk en studeren ben ik ook een part-time Disney prinses! Ja, dat lees je goed. Je ziet me geregeld op evenementen cosplayen als jouw favoriete game of film karakter. Ga ik helemaal op in mijn rol? Geen zorgen, dat is niet heel vreemd. Ik ben namelijk ook lid van Vers toneel in ‘s-Heerenberg. Ik hang nu dus voornamelijk de dramaqueen uit op het podium en minder in mijn dagelijks leven. 😉

floor
Over De Techkoningin 13

Over Simone

technische matchmaker, koppelt geen mensen maar systemen

simone 4
Over De Techkoningin 14

“Je wordt toch geen assistent als je Universiteit hebt gedaan?” of “Ga je nu je goede baan opgeven en kiezen voor de onzekerheid van freelancen, je hebt toch twee kleine kinderen?!”.

Dit waren geen opmerkingen van anderen toen ik voor mijzelf begon, maar puur mijn eigen beperkende overtuigingen.  Ik had een prima baan als projectmanager bij een stichting, paste helemaal bij mijn opleiding Internationale Ontwikkelingsstudies in Wageningen (ik mag mijzelf zelfs ingenieur noemen!) en ging zelfs regelmatig naar Afrika om ontwikkelingsprojecten te bekijken.

Ondertussen was ik wel altijd bezig om te kijken welke systemen onze afdeling nog efficiënter konden maken en als ik ze dan ook nog aan elkaar kon koppelen was ik helemaal gelukkig.

Ik werk sinds eind 2019 met veel plezier als technische virtual assistant (nog steeds een hekel aan die term) voor met name coaches en trainers. Ik help ze met online techniek en dan met name het inrichten en koppelen van systemen. En dit is precies wat ik ook in team Techkoningin doe!

In mijn vrije tijd knutsel ik graag met mijn twee dochters, leer ik mijzelf pianospelen en probeer ik steeds wat meer uit mijn comfortzone te gaan. Volgende project: winterkamperen met de family in een Tipi 🥶

Over Siobhan

expert in Googlen

Siobhan? Siobhan! Dat is een Ierse naam. De uitspraak is een combi van shuffle en sifon (dat ding onder de wasbak): sjevon. Ik ben half Engels, vandaar! Tijdens de eerste lockdown ben ik bevallen van een superlieve, -mooie en -slimme dochter. Samen met mijn man en ons vrolijke hondje woon ik in Nijmegen.

Ik ben contentmanager en eigenlijk altijd online. Ik ben ook een Google-moeder. Ik zoek de hele dag door van alles op, zeker met betrekking tot de kleine. Daarbij stuit ik nogal eens op curieuze dingen, maar vaak mis ik vooral ook informatie.


Of heldere informatie. Dan heb ik een hele pagina gelezen en weet ik het antwoord nog niet.
Omdat ik het superleuk vind om te schrijven heb ik me bij het team van Lifestylekoningin gevoegd. Hopelijk gaan jullie wat hebben aan mijn online zoektochten en de informatie die ik daarin bijeen sprokkel. Maar vooral: hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen. Ik vind het in elk geval leuk om te schrijven en dat kan ik op deze manier regelmatig doen. Win-win!

Win-win-win trouwens, want het Lifestylekoninginteam bestaat uit hele toffe, slimme en aardige vrouwen. Yay!

siobhan
Over De Techkoningin 15

Over Brenda

VA die de puntjes op de i zet

Brenda profiel 2
Over De Techkoningin 16

Ik ben Brenda en woon in Zwolle samen met mijn 3 mannen. Paul (mijn echtgenoot en fotograaf ondernemer), Maes (oudste zoon) en Roof (jongste zoon). Oh en onze jeweetwel kater Mike. Een vol mannenhuishouden dus. 

Ik ben nu zo’n 2,5 jaar als VA bezig en vind het echt fantastisch! Ik vind het het ideale beroep! Ik richt mij voornamelijk op Officemanagement. Het regelen en het administratieve vind ik het leukste om te doen! Dit doe ik dus ook voor De Techkoningin. Als ondernemer ondernemers helpen is echt een plus!


Een druk leven zou je kunnen denken. En dat klopt. Maar ik krijg nergens meer energie van dan van mensen (ondernemers in dit geval) te helpen. Samen de puntjes op de i en groeien maar!

Ontspannen doe ik door lekker te Netflixen (hear hear voor de YA fangirls onder ons!), te lezen (zelfde genre als Netflix), erop uit te gaan met vrienden, te dansen met mij kinderen en heel veel en heel hard te lachen. Logischerwijs ben ik in al die dingen ook erg bedreven. 😉

Over Jimmy

Karaokeheld die niet kan zingen

“Hoi, ben jij niet verdwaald?” hoor ik je denken. Nee hoor! Mijn naam is Jimmy en als eerste man binnen team TK ben ik (vooralsnog) een ‘unicorn’. ⁣

Na een studie ICT en jarenlang als programmeur te hebben gewerkt voor verschillende bedrijven (waar ik Caroline heb leren kennen), heb ik begin 2021 een sprong in het diepe genomen en ben voor mezelf begonnen als freelance web developer.⁣

Binnen Techkoningin houd ik me vooral bezig met het technisch ondersteunen van de verschillende interessante projecten en ga ik ook kijken naar hoe ik mijn kennis kan overbrengen naar de overige teamleden.⁣

Samen met m’n poezenbeest Pi 🐈 woon ik in het altijd gezellige Nijmegen en ben ik buiten het werken om vooral bezig met gamen 🎮, films/series kijken, gitaarspelen🎸 , wandelen en ben ik in het weekend met enig regelmaat, in de karaokebar te vinden. En nee, ik kan absoluut niet zingen. 

Schermafbeelding 2021 09 03 om 18.47.55
Over De Techkoningin 17

Over Annelies

Creatieve klantsupport(er)

WhatsApp Image 2021 09 08 at 10.35.17
Over De Techkoningin 18

Hee hallo!
Wat leuk dat je de moeite neemt om te lezen wie wij allemaal zijn.
Eind augustus ‘21 ben ik begonnen met Klantsupport en ik vind het een eer om met dit toffe team te mogen werken!

Mijn achtergrond ligt in de secretariële/administratieve hoek. Ik vind het heerlijk om op een creatieve manier de boel te structureren. Ik werk met een planner en lijstjes en help mensen graag op weg of voorzie ze van een antwoord.
Vanuit loondienst heb ik dit jaar de overstap gemaakt naar zelfstandig VA (virtual assistant). Ondernemers met een startend of goedlopend bedrijf ontzorgen op gebied van Klant- en OfficeSupport, Archiveren/Structureren en Administratie. Ik vind het heerlijk om vanuit huis te kunnen werken en ondernemers te ondersteunen.

Mijn roots liggen in Dedemsvaart, waar ik samenwoon met mijn vriend Bertram en onze 2 zoons Camiel (11) en Diede (4). Team ABCD aangenaam 😉
Één keer in de week sta ik te springen en te zweten in de dansschool en verder wandel ik zo nu en dan een blokje om in de natuur achter ons huis. Verder investeer ik in mezelf door workshops, cursussen en webinars te volgen. Tijdens het koken zet ik geregeld YouTube aan. Mijn muziekgenre is heel breed, van top 40 tot musical. Wanneer er tijd is plof ik op de bank voor Boer zoekt Vrouw, Flikken, Beste Zangers, Expeditie Robinson of ander zang-/dansprogramma.

Tot ziens, horens via de mail of telefoon!