Kaktussen.nl en Buro Stijltang is vanaf nu De Techkoningin

Geschreven door Posted on 3 minuten leestijd 242 keer gelezen

Een nieuw begin is altijd spannend. Soms neem je jaren de tijd om toe te werken naar je droom. Een nieuw kantoor, het uitbreiden van je eigen onderneming – en soms is de stap in minder dan een week gezet. Zoals nu. 

Caroline

In het najaar van 2019 startte ik met fulltime ondernemen. Mijn blog Kaktussen.nl was mijn grootste droom: ik wilde schrijven en met het schrijven geld verdienen. Buro Stijltang ontstond vrijwel meteen ernaast, want met schrijven alleen verdien je geen hoofdinkomen. Met Buro Stijltang hielp ik ondernemers met hun website: het ontwikkelen van academies, technische ondersteuning met WordPress, volledig nieuwe websites en alles ertussenin. Die combinatie hield ik een half jaar lang vol, maar de focus kwam meer en meer te liggen op Buro Stijltang. Het doel van Buro Stijltang was ondernemers leren dat techniek niet eng was. En dat er voor alles een oplossing is.

Als ik mensen uitlegde wat ik voor werk deed, werd het ingewikkelder. En dus kwam ik er begin mei achter dat het anders moest. Geheel per ongeluk, zo rond de tijd dat ik mijn te gekke stagiaire Sylvana ontmoette. Buro Stijltang en Kaktussen moesten samen één worden. En dat resultaat zie je nu hier: De Techkoningin is geboren!

Sylvana

Zo’n drie weken geleden ontmoette ik Caroline. Geheel bij toeval moet ik erbij vertellen. We spreken elkaar enkele momenten vluchtig. Tot het gesprek komt op het onderwerp school. We hebben dezelfde opleiding gevolgd, op dezelfde school. Ze vraagt naar hoe ver ik ben in mijn opleiding, en ik vertel haar over mijn gestaakte stage afgelopen periode en mijn zoektocht naar een nieuwe stageplaats. 

“Ik ga er alles aan doen om jou als stagiaire aan te kunnen nemen” was letterlijk wat Caroline tegen mij zei. Op dit moment kennen we elkaar eigenlijk amper, dus ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. 
Aangezien Caroline een zelfstandige is, en mijn stage eisen omschrijven dat ik op een kantoor moet zitten met minimaal vijf medewerkers, acht ik de kans dat dit gaat lukken extreem klein. Ik baal, want gelijk vanaf het eerste moment hadden we een klik. Het leek me onwijs tof om stage te komen lopen bij haar, maar het leek me niet heel haalbaar. Caroline heeft geen kantoor, geen vijf medewerkers in dienst – en voldoet eigenlijk op weinig vlakken aan de eisen van school. 
Wat ze daarentegen wel heeft is drive, passie en een go get attitude. En dat is overduidelijk. “Dan ga ik kijken waar ik wél aan kan voldoen, om jouw school te overtuigen.” En dat heeft ze gedaan. 

Aangezien jullie mij nog niet kennen, mijn naam is Sylvana, en ik ben de nieuwe stagiaire bij de Techkoningin. Zo’n drie weken geleden had ik nog geen stage en was ik zelfs nog niet heel gericht aan het zoeken. Mijn stage zou pas starten in september. En je kent ons studenten, last minute is nog vroeg genoeg
Nu zit ik hier, op een prachtig nieuw kantoor in een voormalig klooster, met een toffe nieuwe stage en een geweldig leuke baas. Bijzonder hoe het leven soms kan lopen. Je hebt maar één persoon nodig die in je gelooft, die voor je vecht – en je leven is ineens compleet anders. 

Wat vind jij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog geen reacties