Is The Genius Blogger Toolkit zijn geld echt waard?

Genius Blogger Toolkit geld waard

Is de Genius Blogger Toolkit zijn geld waard? Waarom is iedereen zo laaiend enthousiast? En hoe vaak gebruik ik de kennis die je hiermee zou kunnen opdoen?

Genius Blogger Toolkit 2019

Door de veelbelovende naam en de grote hoeveelheid bloggers die de bundels aanprezen op Facebook en hun eigen blog wilde ik ook. Met een hele fijne korting – althans zo leek het – schafte ik mijn eigen bundel aan. Wat er allemaal bij zat? Onder andere deze zaken:

  • Hulp bij het opzetten van je bedrijf
  • Tips voor het schrijven van content
  • Tips om je maillijst te vergroten
  • Geld verdienen met je blog
  • Tips voor social media
  • Verschillende mappen met stockfoto’s

Hierbij betaal je voor een hele grote hoeveelheid e-books en stockfoto’s rond de € 87,00. Je koopt ze dus allemaal voor een schijntje van de daadwerkelijke prijs. Of dat het waard is?

Hoe ‘ultimate’ zijn deze blog bundles?

Eerlijk? Ik was in het begin best enthousiast, maar dat had misschien ook te maken met het feit dat ik er net een som geld voor had neergeteld én ik de stockfoto’s kon gebruiken voor mijn nieuwe site. Bovendien is de hoeveelheid zo overweldigend dat je het idee hebt de Heilige Graal te hebben gekocht.

Ultimate tegenvaller

Na een paar dagen begon het me steeds meer tegen te staan. Ik had nog maar weinig gelezen waarvan ik echt enthousiast werd – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de cursussen van Yoast. Veel is gericht op de Amerikaanse markt. En de fototips? Tja, die kende ik grotendeels wel. Voor die ene extra tip had ik geen euro willen betalen.

Waarom verkopen ze dan zo ongelooflijk goed en zet iedereen ze online?

De sleutel tot succes zit niet in de kwaliteit maar meer in het uitstekende affiliate programma. Wanneer je een exemplaar verkoopt van de bundels krijgt je medeblogger maar liefst 40% van het totaalbedrag. En dat betekent dus ook dat je na slechts 3 kopers je aankoopprijs weer hebt terugverdiend.

Daarbij zijn ze slechts een beperkte periode te koop. Schaarste maakt gewild, zeker als iedereen erover praat. Dat zijn de enige redenen, mijns inziens, dat ze verkopen als een malle en bijna niemand hardop durft te zeggen dat het weinig voorstelt. Daarom doe ik het.

En eigenlijk is het met een beetje logisch nadenken ook niet zo gek. Hoe kun je immers geld verdienen door een grote hoeveelheid kennis weg te geven voor een schijntje van de prijs?

Kat in de zak?

Stockfoto’s

We weten allemaal hoe lastig het soms is om een gratis stockfoto’s te vinden – zolang je geen abonnement hebt. Dit sprak me dus zeker aan. Toen ik echter de mappen opende, begreep ik wel waarom je een stuk of 5-6 mappen aan foto’s bij de Genius Blogger Toolkit ‘cadeau’ kreeg: het waren allemaal relatief simpele flatlays die je met een goede camera en een beetje inzicht ook voor elkaar krijgt. Niets waarvoor je dus bijna negentig euro zou hoeven neertellen

Erg Amerikaans

Of het een echte kat in de zak is voor iedereen? Dat geloof ik niet. Zo zitten er heel veel Pinterest tips bij en aangezien de Amerikaanse markt daarin op ons voorloopt, geloof ik daadwerkelijk dat je hier iets kunt uithalen. Of het de prijs echter waard is? Dat denk ik persoonlijk dan weer niet. Jammer, want het had me best leuk geleken hier leuk affiliate inkomsten aan op te strijken – eerlijk is eerlijk.

Tegelijkertijd ga ik ook niet liegen; per slot van rekening is deze site in het leven geroepen om echte tips te geven. Dus bij deze! Als je je geld dan toch wil uitgeven ter verbetering van je site, kies dan een ander doel. Zoals een mooie systeemcamera (hoef je geen stockfoto’s te lenen van iemand anders) en daglichtlampen. Of een cursus bij een gerenommeerd bedrijf als Yoast. Daar haal je veel meer uit!

Dagen van 20 uur: waarom niet?

Daar voegt Caroline aan toe: ‘De Genius Blogger Toolkit is overweldigend groot. Dit is tegelijkertijd zowel de kracht als de grootste zwakte van de bundel. Je weet bijna niet waar je moet beginnen en daarom is het belangrijk vooraf goed te bedenken wat je eruit wil halen. Sommige extra’s zijn slechts 30 dagen geldig – zoals een kortingscode op thema’s. Ik heb hier dan ook geen gebruik van gemaakt. Tegen de tijd dat ik wist wat ik wilde was de code al verlopen.

Ik heb zelf pas enkele ebooks gelezen en sommige waren tegenkrommend. Zo stelde één mamablogger voor dat je gewoon dagen moest maken van twintig uur (!) Om 5 uur ‘s nachts opstaan en om 1 uur ‘s nachts naar bed. Je moet er wat voor over hebben om geld te verdienen met je blog, stelde zij. Het geheel voelt af en toe zeer Amerikaans aan. Beloften dat je met twee maanden al op een volledig salaris kan zitten en na een jaar boekcontract na boekcontract kan binnen slepen. Er zitten hier en daar zeker goede tips tussen, maar lees het wel met een korreltje – of flinke bus – zout.

Heb jij de Ultimate Blog Bundles destijds besteld? Wat vond jij ervan? Of vond je het je geld meteen al niet waard?

De uitgelichte foto is afkomstig uit de Genius Blogger Toolkit 2018

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *