De beste gratis Yoga app die op dit moment te vinden is - De Techkoningin

De beste gratis yoga app voor iOS en Android: begin jouw yoga avontuur hier!

yoga apps

Eerder schreven we al dat de beste tijd om te starten met yoga – nu is: gewoon lekker vanuit huis. Toch kan ik me voorstellen dat je het misschien nog steeds een beetje spannend vindt. Het grootste probleem is namelijk: hoe ga ik met yoga beginnen? Er staan zoveel yoga-instructievideo’s op YouTube, en ook de yoga apps zijn oneindig. Om dit wat makkelijker te maken ben ik op zoek gegaan naar een yoga app. De voorwaarden die ik gesteld heb aan deze app zijn het volgende:

 1. Ik wil een app die zowel draait op iOS als Android;
 2. Ik wil een app die gratis is en gratis blijft, zonder trials of limieten;
 3. Ik wil een app die duidelijk en overzichtelijk is, en die het liefst op meerdere manieren uitleg geeft;
 4. Let er wel op: ik heb zelf geen voorkeur voor een Nederlandse of Engelse app. Als een Engelse app maar video instructies heeft. Als ik het niet kan verstaan kan ik het in elk geval nog zien.

En ik kan je vertellen: ik heb de beste yoga app gevonden die er op dit moment te vinden is en het voldoet aan alle eisen!

Download nu de gratis Yoga for Beginners app

De enige gratis yoga app voor iOS en Android is de Yoga for Beginners app. Deze handige yoga app is beschikbaar voor zowel iOs als Android. De app heet “Yoga for Beginners | Mind+Body” voor Apple iOS, en “Yoga for Beginners | Workouts for the mind and body” voor Android. Het bedrijf achter de app is Fast Builder Limited.
De app krijgt 4,6 sterren en heeft goede reviews. Het is nummer #96 in gezondheid en fitness. Dat is misschien niet zo’n hele hoge positie, maar laat dit je niet misleiden!

Ik heb Yoga for Beginners voor jullie getest, en laat me je vertellen – I’m impressed! Yoga for Beginners is letterlijk dat. Yoga voor beginners. De app is gebruiksvriendelijk, simpel en overzichtelijk. De yogalessen staan in 20 handige workout-overzichten en zijn makkelijk uit te voeren. Er is video- en audio-ondersteuning voor elke oefening gezocht, en er wordt ook schriftelijk uitgelegd hoe een oefening uitgevoerd moet worden. Het is wel een Engelse app, helaas is de taal niet aan te passen. Maar de uitleg is rustig en helder en in combinatie met de video’s is dit zelfs voor iemand die weinig tot geen Engels begrijpt nog prima te volgen.

Daarnaast kan de app verbinding maken met Apple Health. Hiermee kan er ook bijgehouden worden welke voortgang er gemaakt wordt op het gebied van workouts, calorieverbranding en gewicht. 

Hoe ziet de Yoga for Beginners app er inhoudelijk precies uit?

De app biedt meerdere yoga-workouts. Zo heb je 20 categorieën om als beginner uit te kiezen. Deze workouts zijn allemaal ongeveer tussen de 7 en 14 minuten. Als we een workout selecteren, krijgen we het niveau te zien, hoeveel minuten de workout duurt en hoeveel calorieën we er mee verbranden. Je kan zelfs een reminder (herinnering) instellen op de app die je vertelt dat je je yoga workout niet moet vergeten. Super handig!

the best yoga app1
Een overzicht van de categorieën

De app biedt meerdere yoga workouts. Zo heb je 20 categorieën om als beginner uit te kiezen. Deze workouts zijn allemaal ongeveer tussen de 7 en 14 minuten. Als we een workout selecteren krijgen we het niveau te zien, hoeveel minuten de workout duurt en hoeveel calorieën we er mee verbranden. Je kan zelfs een reminder (herinnering) instellen op de app die je verteld dat je je yoga workout niet moet vergeten. Super handig!

We kiezen in dit geval voor de workout met de naam “Beginner Yoga”, lekker toepasselijk. We zien nu dat deze workout 10 minuten duurt, 21 calorieën verbrandt en bestaat uit 12 oefeningen. De workout kan per oefening aangeklikt worden. Hierop krijg je een handige korte uitleg over de oefening, maar ter ondersteuning ook een video. Eigenlijk heeft deze app het werk al voor je gedaan, door video’s op YouTube te zoeken waarmee jij het makkelijkst yoga kunt leren. 

the best yoga app2
the best yoga app3

Je kunt je voortgang in de app bijhouden. Zo onthoudt de app hoeveel workouts je gedaan hebt, hoeveel minuten je dit gedaan hebt en hoeveel calorieën je hiermee verbrand hebt. Je kunt zelfs in de kalender op een dag klikken en kijken welke workout je die dag gedaan hebt.
Ook kun je hierbij, mocht je dit willen, kijken welk effect yoga gehad heeft op je gewicht. Het houdt bij wat je startgewicht was, hoeveel je afgevallen bent en wat je huidige gewicht is. Je kunt dit per week, maand of zelf jaar bekijken. 

Naming en shaming, de yoga apps die eigenlijk helemaal niet gratis zijn

yoga apps

Toch ben ik, in mijn zoektocht naar de perfecte gratis yoga app, ook behoorlijk veel apps tegengekomen die zeggen gratis te zijn – maar dit helemaal niet zijn. Je moet bijvoorbeeld een account aanmaken terwijl dit voor de app geen meerwaarde heeft, je krijgt een 7 dagen trial, je kan één a twee oefeningen gratis doen en moet de rest betalen om te unlocken, of je moet gelijk een betaald account aanmaken. Leuk natuurlijk, maar waarom zou je dat als beginner gelijk willen doen? Je wil eerst rustig op je eigen tempo kennis maken met yoga. Daarnaast zijn er ook ontzettend veel gratis video’s, boeken en andere leuke dingen te vinden om te kijken of yoga bij jou past. 

Gratis Yoga Apps die niet gratis blijken te zijn, of maar een zeer gelimiteerd aanbod hebben aan gratis lessen hebben, zijn:

 1. Yoga with Gotta Joga
 2. Find What Feels Good
 3. Yoga for Beginners | Down Dog
 4. Glo – Yoga and Meditation
 5. Yoga door Daily Burn
 6. Yoga Wave: workouts en poses
 7. Yoga 8 – Daily 8 workout for your mind
 8. Yoga Go: Train at Home
 9. Yoga Studio: Mind & Body