Deze opmerkingen maken alle bloggers weleens - De Techkoningin

Deze opmerkingen maken alle bloggers weleens

deze opmerkingen maken alle bloggers

Het leuke van bloggers is dat we eigenlijk allemaal best wel hetzelfde zijn. Je hebt een gezamenlijke hobby en al snel praat je honderduit. Bepaalde opmerkingen zijn dan ook typisch voor bloggers. Herkenbaar? Welke kan jij afstrepen?

Opmerkingen die bloggers maken

Lekker generaliserende titel, dat wel. Maar de meeste bloggers maken toch dezelfde soort opmerkingen, omdat ze nu eenmaal uit dezelfde beroepsgroep komen. Ik vroeg voor onderstaand rijtje dan ook hulp aan mijn blogvriendinnen. Zij waren het er roerend mee eens: bloggers gedragen zich bovendien onderling vaak anders dan wanneer ze met hun eigen gezin of vrienden zijn. Waar ik het over heb? Lees zelf maar 😉

Deze opmerkingen maken alle bloggers weleens

Wacht even, ik heb nog geen goede foto gemaakt (voor mijn weekoverzicht)

Ooit was ik fervent tegenstander van weekoverzichten. Ik vond ze saai en had geen behoefte te lezen en zien wat X op dag Y had gegeten. Daarom schreef ik ze zelf niet. Wie had er in vredesnaam behoefte aan om te lezen wat wij hele dagen uitvoeren?

Toch kwam het moment dat ik besloot ze te gaan schrijven. Uiteindelijk hield ik het 70 weken vol en toen kwam de klad erin. Achteraf zijn ze me trouwens wel dierbaar, want ze beschrijven een belangrijke periode in mijn leven. Maar daardoor kreeg je dus wel dit soort opmerkingen. Foto’s van mijn avondeten, die ene dag bij de speeltuin of ons bloggersweekend. Ik heb de opmerking inmiddels zo vaak gehoord dat ik hem typisch iets voor bloggers vind.

Ik heb je gelijk even gemaild

Terwijl je tegenover elkaar aan tafel zit, liggen de telefoons op tafel – iets dat ik normaal eigenlijk nooit doe. Maar het heeft zo zijn voordelen: wanneer je vraagt om informatie, heeft de ander het al gestuurd. Al zal dit zeker niet bij alle bloggers zo gaan, maar ik ken hele lieve, proactieve dames die je al mailen voor je zin is uitgesproken. Erg fijn, kan ik je vertellen, werkt wel zo snel. Is geheel wederzijds trouwens 😉  

O gaat lekker vandaag

Tijdens zo’n zelfde etentje kan je ineens uit een hoek horen dat het ergens lekker gaat vandaag. Niet met die persoon, maar met de blog. Bijvoorbeeld omdat je artikel is opgepikt en viral gaat of omdat mensen juist vandaag via Google massaal zoeken naar 27 recepten voor moeilijke eters. En wie begrijpen je nu beter dan je collega’s?

Waar ben je van?

Gek genoeg zegt de voornaam niet altijd iets, maar zodra je de website hoort weet je wie er tegenover je staat. Zeker tijdens evenementen waarbij je anderen voor het eerst ziet, helpt het wanneer je de blog hoort achter de persoon. Meer dus dan de naam van je gesprekspartner.

Bij welk PR bureau komt dat vandaan?

In plaats van de ander te complimenteren met de leuke opdracht, is daar vaak vooral de nieuwsgierigheid. Bij welk PR bureau komt dat vandaan? Vooral omdat de blogger in kwestie het product zelf ook wel zou willen.

Doe dat nog eens een keertje (voor de foto)

Ik maak me er ook weleens schuldig aan. Sta je net je statistieken te checken of je Facebookberichtjes en dan mis je bijna een foto-moment. Maar naar goed voorbeeld (zo maakten de Amerikanen de bekende overwinningsfoto na de oorlog ook een tweede foto die wereldberoemd werd) hoeft dat dus helemaal niet erg te zijn.

Dat heb ik gekregen

Het voelt soms toch een beetje bezwaarlijk of apart om te vertellen dat je hele outfit ‘gekregen’ is, dat je niet zelf hoefde te betalen voor bepaalde theatershows of die ene vakantie. Aan de andere kant krijg je het natuurlijk allemaal niet voor niks. Je werkt er gewoon keihard voor – ondanks dat het natuurlijk écht de krenten uit de pap zijn. Al kan ik me voorstellen dat het voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten is.

Nee, dit heb ik zelf gekocht

De tegenhanger van de opmerking hierboven 😉 We krijgen natuurlijk lang niet alles gratis maar je moet je toch regelmatig verantwoorden.

Zo’n persreis is best hard werken hoor

En dat is absoluut niet om te klagen (ik denk dat de meeste bloggers juist dankbaar zijn voor de bijzondere ervaringen die je daardoor hebt), maar je vakantie is in bepaalde gevallen gewoon werk. Je staat constant ‘aan’: hoe ervaar je de bestemming en eventueel geregelde uitjes, wat zijn de hoogtepunten en welke zaken zou je als minpunten kunnen ervaren, je moet genoeg foto’s maken voor social media en/of je blog. In sommige gevallen geniet je daardoor toch net wat minder vrijblijvend – als ik het zo goed omschrijf.

Een voorbeeld uit de praktijk?

Ik vond Disney on Ice en het Kerstcircus ontzettend mooi, maar tegelijkertijd miste ik de ervaring wel een beetje die ik op de gezichten van onze meisjes wel terugzag. Daarom besloot ik afgelopen reisjes naar Parc La Clusure en Europa-Park een knop om te zetten en op bepaalde momenten bewust geen werk te verrichten. Een verademing – al hield ik aan het laatste reisje daardoor wel een stuk minder geschikte foto’s over.

Hoe hoog is jouw DA/PA?

Toch prettig om jezelf te kunnen vergelijken met anderen: hoe sta je ervoor? Al zegt het verder niet alles over je samenwerkingen, maar het plaatst de doorgaans vrij ongrijpbare gegevens in elk geval in een betere context.

Dat bedrijf kijkt alleen maar naar je UB

Dat kan een enorm voordeel zijn als je maandelijks een aanzienlijk aantal unieke bezoekers (UB) over de virtuele vloer krijgt, maar een nadeel als je DA/PA wel hoog zijn, maar je bezoekersaantallen nog wat groei zouden kunnen gebruiken. Hoe dan ook: handig om te weten voor je een bedrijf zelf aanschrijft!

Heb jij ook die mail van … gekregen?

In het begin was mijn vaste antwoord ‘nee’, maar sinds een tijdje kan ik steeds vaker ook meepraten. Vaak is het fijn om te weten of anderen een bepaald mailtje hebben gekregen zodat je kunt sparren over je antwoord. Zeker in het begin moet je nog leren wat mogelijk en/of redelijk is.

Ga je ook naar event X?

Het leukste aan een solitair beroep als bloggen is natuurlijk dat je elkaar kan ontmoeten tijdens een evenement. Daarom overleg je toch vaak met je blogvriendinnen of zij ook komen en soms of er nog mogelijkheden zijn om na afloop een drankje te doen of ergens wat te eten.

Is er Wi-Fi?

Als je al die online kosten zelf zou moeten dragen, zat je binnen de kortste keren boven je internetbundel.

Heeft iemand een powerbank mee die ik kan lenen?

Het nadeel aan veel bezig zijn op je telefoon is ook dat je batterij tijdens drukke dagen binnen de kortste keren op is. Allemaal geen ramp, tenzij je je powerbank vergeet. Gelukkig is er meestal wel iemand in de buurt die hem wel in haar tas stopte voor vertrek!

Welke uitspraken kan je afvinken? En heb je nog toevoegingen?

Voor bovenstaande blog kreeg ik input van Charlotte, Fleur, Lisette en Miriam.