Terugblik op Blogger by Nature 2018 - De Techkoningin

Terugblik op Blogger by Nature 2018

Blogger by Nature 2018 review

Blogger by Nature 2018 werd opnieuw georganiseerd door Esmée van Website4mama, Joyce van Mamsatwork en Marguerita van Marstyle. Opnieuw bewezen ze dat dit evenement een geslaagde formule is: om kennis op te doen, maar ook om nieuwe mensen te leren kennen. Een verslag van deze geslaagde dag! 

Blogger by Nature 2018

Vorig jaar twijfelde ik lang: moest ik nu wel of niet gaan? Zou het de prijs waard zijn? Wie gingen nog meer? Wilde ik mezelf wel in het diepe gooien met minstens zestig andere bloggers waarvan ik meer dan de helft nog niet kende? Straks liep ik daar de hele dag verloren in mijn eentje, of… Heb ik al eens verteld dat ik nog weleens pieker? 😉 In dit geval dus ook weer. Maar dat bleek volkomen onnodig! Blogger by nature 2017 was namelijk fantastisch, net als afgelopen editie.

Onderaan een opsomming met redenen waarom je ook naar Blogger by Nature zou moeten komen, maar eerst een verslag van 2018.

Workshops

SEO door Yoast

Caroline Geven van de welbekende plug-in Yoast (en kaktussen.nl) kwam onze kennis bijspijkeren op het gebied van SEO. Geen overbodige luxe natuurlijk, aangezien we voor een deel afhankelijk zijn van Google als bron op het gebied van bezoekers. De workshop duurde anderhalf uur, maar voelde aanzienlijk korter. En dat kwam niet in de laatste plaats door Carolines humor.

Ze legde alles duidelijk uit en aan het eind van de rit voorzag ik alweer een paar weken extra werkzaamheden. Maar – in tegenstelling tot de laatste tijd – ik had er ook zin in om alles weer op te gaan pakken. Daarnaast stak ik nog een aantal dingen op van de workshop waar ik niet eerder bij stil stond en/of die ik veel eerder had moeten weten. Naar aanleiding van dit anderhalf uur besloot ik ook de betaalde plug-in aan te schaffen, omdat ik zag hoeveel werk me dat kan gaan schelen.

Branding

Als je professioneel wil bezig zijn met je blog is het slim om ook na te denken over wie jij bent als ‘merk’. Maar tegelijkertijd of je dat eigenlijk wel zou willen zijn. Het kan zeker iets toevoegen. Karin Boon van The Brand Agency nam ons mee in haar wereld, vertelde haar inspirerende verhaal en gaf tips waarmee je zelf praktisch aan de slag kan. Ik hoopte vooraf al dat ik hierdoor op een andere manier naar mezelf kon gaan kijken en dat is inderdaad zo. Soort helicopter view – precies wat ik nodig had en waar ik komende maanden aan kan werken.

Pinterest

Een andere manier om bezoekers te trekken is Pinterest – een opkomende bron die zeker niet verwaarloosd mag worden. Gelukkig kon Jody Hoogendoorn van de Pinacademie ons alles vertellen over de wondere wereld van rich pins, Tailwind en hoe de app eigenlijk écht werkt. Heel informatief! Ondanks dat ik al een deel wist, kreeg ik nu veel beter in het vizier hoe je ernaar moet kijken. Ik ga hier meer tijd in steken en ben al gelijk begonnen met het aanpassen van de borden. Nu de bezoekers nog!

Netwerkplein

Net als vorig jaar mocht er ook weer genetwerkt worden, maar in tegenstelling tot vorig jaar had ik er dit keer daadwerkelijk zin in. Gelukkig maar, want er stonden hele leuke bedrijven:

 • Hemdvoorhem
 • Search Result
 • Kinepolis
 • Mrandmrstea
 • RVG Media
 • The PR Factory
 • Acco Brands
 • Philogirl
20180602 171704 e1528027355800

Was heel fijn om een aantal mensen in het echt te zien; toch leuker dan alleen maar via de mail. En daarnaast heb ik anderen leren kennen. Volgens mij zijn dit soort momenten heel waardevol voor beide partijen, je weet immers maar nooit wat je voor elkaar kunt betekenen.

Borrel & bitterballen

Aan het einde van de dag konden we de informatie nog eens op ons laten inwerken onder het genot van prosecco en bitterballen. Of nou ja, één bitterbal want er waren niet zoveel, maar wel een goeie! We hebben vooral veel gepraat en gelachen met elkaar. En net als vorig jaar is het allemaal weer voor herhaling vatbaar! Al is het maar om sommige mensen wat langer te kunnen spreken.

Waarom je naar Blogger by Nature zou moeten komen?

Nieuwe kennis

Laat voorop staan dat je naar Blogger by Nature zou moeten komen om nieuwe kennis op te doen. Het is onmogelijk om overal van te weten. Bovendien kom je hier in contact met specialisten op hun eigen vakgebied: van SEO tot Pinterest.

De locatie

Let wel op dat je je aan de maximumsnelheid houdt! Onderweg richting Soest staat namelijk een goedwerkende, zeer gevoelige flitspaal die vrijwel iedereen op de gevoelige plaat vastlegde. Los daarvan ligt Soest in een prachtige, bosrijke omgeving. Tijdens de vorige editie keek ik even naar buiten en daar hipte een roodborstje in de tuin, verder staan er veel bomen en planten en het is er heerlijk rustig. Echt een plek om nog eens terug te komen op een ander tijdstip.

Je vriendinnen weer zien

Vind ik persoonlijk altijd een leuke bijkomstigheid van dit soort evenementen: je vriendinnen zien. Zeker als je elkaar tussen de bedrijven door weinig ontmoet. Vorig jaar trok ik bijvoorbeeld bijna de hele dag op met Kimberly. Ondanks dat we elkaar toen nog niet echt kenden, hebben we zo ontzettend gelachen en de hele dag lekker zitten kletsen.

Nieuwe bloggers ontmoeten

Ook een leuke: mensen ontmoeten van wie je de naam wel kent, maar die je nog nooit in het echt hebt ontmoet. Daar kunnen hele leuke samenwerkingen uit voortkomen en misschien zelfs een vriendschap. In sommige gevallen leidde het tot nieuwe contacten die me inmiddels dierbaar zijn geworden.

Lunch

Net als vorig jaar zal Stayokay de lunch verzorgen. En dat is niet verkeerd, kan ik je vertellen. Van lekkere broodjes tot pizzapunten en soep: je vindt altijd wel iets dat je lekker vindt. Die energie kan je goed gebruiken, want je bent toch de hele dag in de weer met luisteren tijdens de workshops, netwerken en kletsen met de anderen.

Nieuwe energie

Ik weet nog goed dat ik vorig jaar echt energiek weer thuiskwam. Ook doodop van die hele dag trouwens, maar ik had zoveel nuttige dingen gehoord waar ik weer iets mee kon. Ik had echt zin om aan de slag te gaan.

Inspiratie

Brengt me meteen bij het volgende punt: behalve energie om allerlei zaken aan te pakken, zat ik ook weer vol inspiratie. Natuurlijk niet in het minst om een verslag uit te tikken van deze editie van Blogger by Nature, maar ook over verschillende producten die we zagen en onderwerpen die we met elkaar bespraken.

Een dagje weg

Je hebt als moeder nu eenmaal niet altijd de tijd om op pad te gaan in je eentje. Tenminste, ik niet. Dus een dag waarop ik mag bezig zijn met mijn passie en gelijkgestemden ontmoet, vind ik (ondanks dat het werk is) heel fijn. En voor die meiden is het extra leuk dat ze een dag lang papa voor zichzelf hebben.

Blogger by nature

Netwerken

Niet mijn hobby trouwens, maar wel nuttig. En als je eenmaal bezig bent valt het ook wel mee. Vorig jaar ging ik lekker op pad met Lisette en Kimberly, die minstens zo tegen het netwerken opzagen als ik. Dat schept een band en netwerkt een stuk relaxter, kan ik je vertellen. Uiteindelijk hield ik hier een paar hele leuke contacten aan over. 

Praktische informatie

Waar?

Stayokay in Soest: een prachtig hostel met ruim terras aan de voorkant en een knusse patio. Hier zal ook de ontvangst en borrel na afloop plaatsvinden, al vielen die vorig jaar gedeeltelijk in het water (letterlijk).

Bosstraat 16
3766 AG Soest

Wanneer?

Op zaterdag 2 juni 2018.

Wat kost het?

Een toegangskaartje voor Blogger by Nature 2018 kost € 85,00. Dit is inclusief alle drankjes, hapjes en de lunch tussendoor en bovendien drie verschillende worskhops en een netwerksessie met o.a. TIM, Kinepolis en RVG Media.

Tip van Flip! Met de code BBN10 krijg je 10% korting op het aankoopbedrag van je kaartje. 

Welke workshops kan je doen?

Iedereen volgt:

 • YOAST: training SEO voor gevorderden
 • Netwerksessie met diverse bedrijven

Optioneel (twee workshops): 

 • TIM: de perfecte pitch
 • Branding: over je blog als merk
 • Google Analytics
 • Pinterest voor bloggers
 • TF/CF en DA/PA
 • Ervaringsverhaal van Linda (goed voor 350.000 unieke bezoekers per maand)

Is het de investering waard?

Ja, kan ik daar volmondig op zeggen. Ik leerde vorig jaar zoveel dat ik echt weer een stuk verder kwam. Bovendien betaal je normaliter al het dubbele van een kaartje voor één sessie van YOAST – van wie je dit jaar weer de SEO cursus krijgt. Dus alleen al in die zin betaalt de toegangsprijs zichzelf uit. Tel daar de nieuwe contacten en inspiratie bij op, een lekkere lunch in een mooie omgeving en misschien mooie nieuwe samenwerkingen, dan weet je ook meteen dat het bedrag dat je betaalt eigenlijk helemaal niet zo hoog is.

Kortom, genoeg redenen om ook naar Blogger by Nature 2018 te komen! Ga jij volgend jaar?