Hoe blijf je opvallen tussen alle mamabloggers? - De Techkoningin

Hoe blijf je opvallen tussen alle mamabloggers?

hoe blijf je opvallen tussen de mamabloggers

Hoe blijf je authentiek bloggen? Het is een lastige, maar belangrijke vraag. In dit artikel geef ik tips over hoe je dicht(er)bij jezelf blijft.

Opvallen tussen de mamabloggers

De blogwereld is redelijk (over)bezet, maar voor mamabloggers geldt dat misschien nog wel meer. Je ziet regelmatig moeders voorbij komen die een blog starten omdat ze denken laagdrempelig en snel veel geld te kunnen verdienen. Anderen willen graag van zich afschrijven hoe ze de bevalling ervoeren of tips delen, nu ze zelf gepokt en gemazeld zijn door het moederschap. Maar hoe val je nog op? Hoe houd je vast aan je eigen authenticiteit? In dit artikel geef ik je een aantal handige tips.

Authentiek bloggen als mamablogger? Zo doe je dat!

Kies je eigen invalshoek als het onderwerp vaak besproken is

Wanneer alle mamabloggers publiceren over de voordelen van billendoekjes of de beste luiers, dan kan de moed een beetje in je schoenen zakken. Waarom zou jij er nog over schrijven? Is alles niet gezegd?

Toch is het goed om het wél te doen. Jouw stem is immers uniek, alleen moet je wel zoeken naar je eigen invalshoek. Om de zoveelste billendoekjes test te schrijven is misschien niet origineel, maar wat dacht je van de top 10 dingen die je kunt doen met billendoekjes? Een ode aan het billendoekje? Of welke alternatieven er zijn voor wegwerpdoekjes. Gewoon iets langer nadenken.

Ontdek je eigen stem

Probeer te ontdekken waarom mensen graag je blogs lezen. Is het je humor? De nuchterheid, omdat je toegeeft dat het bij jou ook niet altijd koek en ei is? Of juist de inspiratie die ouders soms nodig hebben: zo kan het ook! Zoek uit waar jouw pluspunten liggen, dan wordt het een stuk makkelijker om op te vallen.

Wandel buiten de gebaande paden

Je kunt de geijkte onderwerpen aansnijden die we bijna allemaal weleens benoemen. Maar waarom niet eens iets heel anders? Denk bijvoorbeeld aan een maandelijkse horoscoop, een terugblik op dat ene toffe televisieprogramma of juist tuintips voor vrouwen zonder groene vingers. Wat vind je zelf leuk om te lezen? Schrijf daar gewoon eens over!

Probeer niemand na te doen

Natuurlijk, het is prima om anderen te bewonderen om hun stijl. Maar probeer altijd zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Lezers prikken er snel genoeg doorheen wanneer je je anders probeert voor te doen dan je bent. En het is ook niet nodig: je bent leuk om wie je bent.

Wees niet te perfect

Tenzij je dat bent natuurlijk 😉 Maar juist je flaws, zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen, maken je een echt mens. Bijna niemand vindt het leuk om te lezen dat jouw kinderen altijd braaf zijn, goed luisteren, hard werken en zich nooit vies maken of lelijke woorden zeggen. Je wil soms gewoon even lezen dat het bij anderen ook drama is in de peuterpuberteit. Toch?

Speel in op wat jou anders maakt dan andere mamabloggers

Zo heeft de één bijvoorbeeld alleen maar dochters, een ander bewust één kind of juist een mix van verschillende geslachten. Misschien heb je een samengesteld gezin of ben je nog steeds samen met je grote liefde vanaf de middelbare school? Allemaal zaken die je op je blog kunt behandelen.

Vaar je eigen koers

Mensen hebben toch wel een mening over je, dus daar moet je je niet te druk om maken. Schrijf gewoon over de onderwerpen die jij leuk vindt, gelijkgestemden haken vanzelf aan.

Hoe zorg jij dat je authentiek blijft als (mama)blogger? Wat maakt jou (of jouw situatie) uniek?